تحقیق درباره سموم آفت کش

دسته بندي : علوم پایه » شیمی
این محصول درقالب ورد(WORD) و قابل ویرایش در 40 صفحه تهیه شده است. در بخش زیر برای اطلاع بیشتر از محتویات این فایل و اطمینان از خرید، مطالب چند صفحه آورده شده است. با مطالعه این بخش با اطمینان بیشتر خرید کنید.

لینک دانلود پایین صفحه



TDE (DDD)

با نام تجارتي روتان يا تتراكلرواتان است.

از مهمترين آنالوگهاي د.د.ت است كه در گذشته براي كنترل انواع مختلفي از آفات مورد استفاده قرار گرفته است. اين سم از احياء د.د.ت بدست مي‌ايد. د.د.د براي مهره‌داران كم خطر بوده و سميت آن حدود 0.2 تا 0.1 د.د.ت مي‌باشد. براي موش صحرائي ميلي‌گرم بر كيلوگرم 3400=LD50مي‌باشد. در حاليكه LD50د.د.ت براي موش صحرايي از طريق گوارشي برابر 250 ميلي‌گرم بر كيلوگرم وزن بدن است. اين سم روي غدد فوق كليوي پستانداران فوق‌العاده اثرات ناگواري دارد.

به طور كلي در سموم كلره هر اندازه تعداد اتمهاي كلر كمتر شود و جاي آنها را گروههاي هيدرواكسي يا متيل بگيرد سميت آن كاهش مي‌يابد.

اتريمفوس Etrimfos

اين سم داراي اسامي اكامت، ساتيسفار است.

اين سم با فرمول مولكولي: C10H17N2O4PS داراي نقطه ذوب 33.5 درجه سانتيگراد و فشار بخار 5ـ10*6.5 ميلي‌بار در دماي 20 درجه سانتيگراد است. فرم خالص اين سم به صورت روغني بي‌رنگ است. اتريمفوس در برابر نور نسبتاً پايدار است. اين سم را نبايد در انباري كه دماي آن كمتر از 10ـ و بيش از 25 درجه سانتيگراد است، نگهداري كرد. در اكثر حلالهاي آلي نظير استون، استونيتريل، كلروفرم، اتانول و هگزان به خوبي حل مي‌گردد.

اين حشره‌كش در سال 1975 توسط كناتي و رئيستر تهيه و به وسيله شركت ساندوز و آي. سي. آي. ساخته و به بازار عرضه شد. طيف وسيعي از حشرات را تحت تأثير قرار مي‌دهد. اين سم به صورت امولسيون 25 تا 50 درصد، گرانول 5 درصد در بازار موجود است. خاصيت آفت‌كشي خود را به مدت 7 تا 14 روز حفظ مي‌كند. در بدن جانوران و گياهان تجزيه مي‌شود. 1800ـ1600=LD50 ميلي‌گرم بر كيلوگرم از راه دهان و 2000 ميلي‌گرم بر كيلوگرم از طريق پوست براي موش صحرايي است. امروزه از اين سم كه فرموله شركت ICI انگلستان است به مقدار 1 تا 1.5 ليتر در هكتار براي كنترل آفات مختلف از جمله سرخرطومي برگ يونجه، لارو مگس، پسيل، ليسه‌هاي درختان ميوه و بيد استفاده مي‌شود. مقدار باقيمانده مجاز آن در موقع برداشت محصول كمتر از 0.4 ميلي‌گرم بر كيلوگرم محصول است.

متابوليسم: هيدروليز شده و به 6 اتوكسي ـ 2 اتيل ـ 4 هيدروكسي پريدين تبديل مي‌شود.

اتيون Ethion

همچنين داراي نامهاي تجارتي اتانوكس، اتيول و هميموكس است.

اين سم با فرمول مولكولي: C9H­22O4P2S4، جرم مولكولي 384.48 دلتن، نقطه ذوب آن در دماي 12 تا 15، نقطه جوش 165 درجه سانتيگراد در 0.4 ميلي‌بار است. اين سم توسط شركت رون پولن در سال 1956 ساخته و به بازار عرضه شده است. اتيون تركيبي با خاصيت حشره‌كشي و كنه‌كشي است. خاصيت حشره‌كشي آن وقتي با روغن مخلوط گردد تقويت مي‌شود. اين آفت‌كش روي تخم حشرات و شپشكهاي نباتي مؤثر است در بازار به صورت امولسيون 47 درصد وجود دارد. براي كنترل سپردارها و شپشكهاي نباتي درختان ميوه و مركبات از محلول 5/1 تا 2 در هزار استفاده مي‌گردد. اين تركيب روي برخي از واريته‌هاي سيب گياهسوزي ايجاد مي‌كند. ساير فرمولاسيون آن پودر وتابل 0.25، امولسيون 40% و گرانول 5 تا 10 درصد مي‌باشد.

اندرين Endrine

اين سم همچنين داراي نامهاي تجارتي اندركس و هگزادرين است.

با فرمول مولكولي: C12H8Cl6O توسط شركت شل ساخته و به بازار عرضه شده است و فشار بخار آن در دماي 25 درجه سانتيگراد 7ـ10*2.6 ميلي‌بار مي‌باشد. اين سم ايزومر ديلدرين بوده و از نظر فرمول شيميايي شبيه ديلدرين مي‌باشد. كليه خواص ديلدرين و آلدرين را دربر دارد. اندرين صنعتي به صورت پودر خرمايي رنگي مي‌باشد ولي فرم خالص آن به شكل كريستالهاي سفيد رنگي است كه نقطه ذوب آن 200 درجه سانتيگراد مي‌باشد. از نظر شيميايي بسيار شبيه دي الدرين بوده اما به سادگي در گرما و نور تجزيه مي‌شود. اندرين تركيبي بسيار سمي است. LD50 حاد دهاني اندرين خالص براي موش صحرايي 11=LD50 ميلي‌گرم بر كيلوگرم است. از اين سم براي كنترل آفات پنبه مانند كرم قوزه و خاردار (از امولسيون 20 درصد به ميزان 4ـ3 ليتر در هكتار) استفاده مي‌شد. در حال حاضر اين سم توليد و مصرف نمي‌شود. اندرين يكي از سمومي است كه طغيان كنه‌هاي گياهخوار را سبب شده است.

متابوليسم: در پستانداران و حشرات به متابوليتهاي آبدوست تبديل مي‌شود.

اندوسولفان Endosulfane

اين سم با نامهاي تجارتي بنزواپين، تيودان، بوسايت، سيكلودان، ماليكس، تيمول و تيونكس است.

اين سم داراي خاصيت حشره‌كشي و كنه‌كشي است.

اندوسولفان مخلوطي از دو ايزومر آلفا و بتا مي‌باشد. اين سم در سال 1956 توسط شركت ولسي كول و هوخست ساخته و به بازار عرضه شده است. اندوسولفان در آب نامحلول بوده ولي در اكثر حلالهاي آلي به خوبي حل مي‌شود. داراي جرم مولكولي 406.96 بوده و فرمول مولكولي آن C9H9Cl6O3S است. اين سم در حالت خالص به شكل كريستالهاي سفيد رنگي است كه در اكثر حلالهاي آلي به خوبي حل مي‌شود. فشار بخار 2ـ10*1.2 ميلي‌بار در دماي 70 درجه سانتيگراد، نقطه ذوب آلفا آندوسولفان 109 درجه سانتيگراد و نقطه جوش در فشار 0.9 ميلي‌بار 106 درجه سانتيگراد است. داراي خاصيت حشره‌كشي نسبتاً مطلوبي مي‌باشد. براي انسان و دام خطرناك است. 119ـ80=LD50 ميلي‌گرم بر كيلوگرم برعكس ديگر سموم كلره خاصيت تجمعي در بدن موجودات زندن را ندارد. اندوسولفان فاقد خاصيت تبخيري بوده و در برابر نور كاملاً پايدار است. نسبت ايزومر آلفا به ايزومر بتا در فرآورده صنعتي به نسبت 124 است. از طريق پوست جذب مي‌شود. اندوسولفان در محيطهاي قليايي و خنثي سريعاً هيدروليز شده و به الكل اندوسولفان كه داراي سميت كمي براي انسان و ديگر جانورات است، تبديل مي‌شود. همچنين اين تركيب اكسيد شده تبديل به سولفات اندوسولفان كه داراي سميت كمي براي انسان و ديگر جانوران است، تبديل مي‌گردد. سولفات اندوسولفات به اندازه آلفا اندوسولفان براي حشرات سمي است. اين فرآيند در شرايط طبيعي و در سطح گياهان، در داخل خاك و آب به وقوع مي‌پيوندد.

اندوسولفان در غلظتهاي توصيه شده باعث گياهسوزي نمي‌شود. همچنين از طريق برگها و ريشه وارد بافتهاي گياهي نمي‌گردد و بنابراين در آلودگيهاي شديد خاك در بافتهاي گياهي تجمع پيدا نمي‌كند.

اندوسولفان حشره‌كش و كنه‌كش تماسي و گوارشي است و داراي سميت بالايي براي حشرات را سته‌هاي سخت بالپوشان، لارو پروانه‌ها و كنه‌هاي گياهخوار مي‌باشد. دوام اين سم در شرايط طبيعي مزرعه 15 روز است.

اندوسولفان سميت كمي براي زنبور عسل و زنبورهاي گرده‌افشان و كفشدوزكها دارد به همين لحاظ بكارگيري آن در IPM قابل توصيه است.
دسته بندی: علوم پایه » شیمی

تعداد مشاهده: 8126 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 40

حجم فایل:54 کیلوبایت

 قیمت: 4,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252